Jarní řez meruněk

Jarní řez meruněk

Tak sice nám to „lehce pomrzlo“, ale i to nás neopravňuje k nic nedělání, že? Je potřeba s těmi stromečky pokračovat dále. Pokračujte v řezu, teď je ta správná chvíle, nehrozí tolik klejotok a další choroby. Síla místo květů půjde do přírustku a kořenového systému.

Tedy později (kolem 10. června) si povíme o Šittově řezu. Proč se mi líbí a rád jej provádím…. Na to je ještě čas!!! 🙂

Nyní prosím ostříhejte meruňky a můžete i ostatní peckoviny, proveďte postřik u meruněk proti moniliovému úžehu neboli spále. Je nutné aplikací provést při do květu a pak ještě jednou cca za 14 dní. Více si přečtěte v příbalovém letáku.

Mě se osvědčilo tuto aplikaci nepodcenit, protože můžete díky „vstupu“ přes květy přijít i co celou meruňku. Pokud by se Vám později vyskytlo to, že vám připadá meruňka jako přejetá mrazem, je to signál k opětovné aplikaci.

Samozřejmě, když si budete připravovat postřik, přidejte si Silwett star jako smáčedlo.

Tož tak Radek – více máte ve videu 🙂

Sledovat @#boturcz

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Botur.cz

Rychlý kontakt

E-mail: r.botur@gmail.com
Telefon: +420 728 213 216

Novinky z vinotéky

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .